Yoga

 

Er zijn weer 10 lessen gepland op de dinsdag ochtend van 10.00 - 11.15 uur in het Dorpshuis van Kerkwerve, Beatrixlaan 1.

Data: 

19 en 26 oktober

2,9,16,23 en 30 november

7,14 en 21 december 2021

Draag makkelijke kleding en neem mee een yogamat, fleece dekentje, warme sokken en kussentje voor de eind ontspanning.

Tarief: de yogalessen gaan per serie van 10 lessen.

Indien er voldoende plaats is, is er een mogeijkheid tot het volgen van losse lessen, hiervoor is het tarief: 13,00 euro per les

Inschrijving geldt per serie, als je later instroomt betaal je alleen de resterende lessen

Er is geen restitutie voor gemiste lessen, je kunt de les wel kado doen aan iemand anders

Contact:

Arlette M. Wierenga- van den Broek

Vuuf Gemeten 18

4321 BC Kerkwerve

Telefoon 06-53832180

Bank: ING NL56 INGB 0002 2849 14 

Over de lessen:

Dru yoga is een zachte vorm van yoga, waarin we gebruik maken van Energy block Release sequenties; dit zijn zachte vloeiende bewegingen die een krachtige uitwerking hebben op onze gezondheid. Tevens maak ik gebruik van series uit de Taiji chi.

Yin yoga is een rustige vorm van bewegen die het dieper gelegen bindweefsel inwerkt. Het herstelt kraakbeen (geeft vernieuwing) en versoepelt de gewrichten. Rustgevend en ontspannend. Bij de yin gebruiken we liefdevolle aandacht als je in een houding zit. Dit betekend dat je je gedachten niet af laat dwalen maar je rustig focust is op wat je voelt in je lichaam. De wereld om ons heen is vaak vol yang; afspraken, werk, sociale activiteiten en drukte. Tevens heeft ons lichaam als we ouder worden steeds meer yin activiteiten nodig om goed in balans te blijven. Deze yin yogalessen zullen je dan ook veel voordelen opleveren.

Yin Yoga werkt ook goed bij klachten als fibromyalgie en reuma. Deze vorm van bewegen heeft tevens een rustgevend, ontspannend effect.
Het wordt ook wel herstellende yoga genoemd. Bij regelmatige beoefening wordt je leniger, klachten aan de rug (ook hernia), heupen, heiligbeen (sacrum, SI-gewricht) en bekken worden verminderd of verdwijnen zelfs, je wordt stressbestendiger, en je immuunsysteem (afweer) wordt verbeterd.

Wat doe je bij Yin Yoga? Je neemt houdingen aan (vanuit zit of liggend op een dikke mat) op een passieve manier (zonder spierkracht) maar toch intensief. Je voelt dus wel dat het op je lichaam inwerkt. De houdingen houd je een aantal minuten vast, dit is nodig om in te kunnen werken op die diepere lichaamslagen. Je werkt altijd op je eigen niveau en wordt geholpen om de houding aan te passen naar wat bij jouw lichaam past.

We werken in stilte, met de aandacht naar binnen en met zachte muziek op de achtergrond. Na elke intensieve houding krijg je ook de tijd om weer bij te komen en neem je een voor jou ontspannen houding aan. Aan het eind van de les doen we een ontspanningsoefening.Vanuit de ervaring in mijn opleidingen met o.a. Dru yoga, Dru meditatie opleiding, Yin yoga, Taiji Chi en Yoga Nidra geef ik mijn yogalessen. 

Yoga gaat niet over prestatie, je eigen grenzen zijn het uitgangspunt. Yoga is een manier om in stilte te komen. In  stilte kan je ervaren wie je werkelijk bent.  

Je hebt niet veel nodig voor een yogales, makkelijk zittende kleding, een eigen matje en een dekentje om je warm te houden tijdens de ontspanning.

Een natuurlijk moment voor jezelf

In de zomermaanden geef ik les in de natuur. Je kunt je voor deze lessen aanmelden en als er dan les is ontvang je een whatsapp of een mail.

Prijs per les: 9,00 euro inclusief een kopje thee of koffie aan het einde van elke les.

Kleed je goed op het weertype en trek wandelschoenen aan, we maken een wandeling van ongeveer 2,5 km en daarin zijn de yogahoudingen , wandelmeditatie en taiji chi verwerkt.  

 aquarel

 

A photographer gets people to pose for him.  A yoga instructor gets people to pose for themselves.  ~Terri Guillemets

eva 

Eva

The closer you come to your core, the greater is your joy.
Torkom Saraydarin

Yogadoen.nl • Arlette Wierenga-van den Broek • Website by BlinX Support