Yoga

 

***

Vanaf januari 2020 ga ik graag yogalessen geven op Schouwen Duiveland, momenteel ben ik nog opzoek naar passende les ruimte.

Contact: Heb je nog vragen dan ben ik telefonisch bereikbaar op 06-53832180 of je kunt een mail sturen via het Contact formulier op deze website.

Over de lessen:

Dru yoga is een zachte vorm van yoga, waarin we gebruik maken van Energy block Release sequenties; dit zijn zachte vloeiende bewegingen die een krachtige uitwerking hebben op onze gezondheid. Tevens maak ik gebruik van series uit de Taiji chi.

Yin yoga is een rustige vorm van bewegen die het dieper gelegen bindweefsel inwerkt. Het herstelt kraakbeen (geeft vernieuwing) en versoepelt de gewrichten. Rustgevend en ontspannend. Bij de yin gebruiken we liefdevolle aandacht als je in een houding zit. Dit betekend dat je je gedachten niet af laat dwalen maar je rustig focust is op wat je voelt in je lichaam. De wereld om ons heen is vaak vol yang; afspraken, werk, sociale activiteiten en drukte. Tevens heeft ons lichaam als we ouder worden steeds meer yin activiteiten nodig om goed in balans te blijven. Deze yin yogalessen zullen je dan ook veel voordelen opleveren.

Yin Yoga werkt ook goed bij klachten als fibromyalgie en reuma. Deze vorm van bewegen heeft tevens een rustgevend, ontspannend effect.
Het wordt ook wel herstellende yoga genoemd. Bij regelmatige beoefening wordt je leniger, klachten aan de rug (ook hernia), heupen, heiligbeen (sacrum, SI-gewricht) en bekken worden verminderd of verdwijnen zelfs, je wordt stressbestendiger, en je immuunsysteem (afweer) wordt verbeterd.

Wat doe je bij Yin Yoga? Je neemt houdingen aan (vanuit zit of liggend op een dikke mat) op een passieve manier (zonder spierkracht) maar toch intensief. Je voelt dus wel dat het op je lichaam inwerkt. De houdingen houd je een aantal minuten vast, dit is nodig om in te kunnen werken op die diepere lichaamslagen. Je werkt altijd op je eigen niveau en wordt geholpen om de houding aan te passen naar wat bij jouw lichaam past.

We werken in stilte, met de aandacht naar binnen en met zachte muziek op de achtergrond. Na elke intensieve houding krijg je ook de tijd om weer bij te komen en neem je een voor jou ontspannen houding aan. Aan het eind van de les doen we een ontspanningsoefening.Vanuit de ervaring in mijn opleidingen met o.a. Dru yoga, Dru meditatie opleiding, Yin yoga, Taiji Chi en Yoga Nidra geef ik mijn yogalessen. 

Yoga gaat niet over prestatie, je eigen grenzen zijn het uitgangspunt. Yoga is een manier om in stilte te komen. In  stilte kan je ervaren wie je werkelijk bent.  

Je hebt niet veel nodig voor een yogales, makkelijk zittende kleding, een eigen matje en een dekentje om je warm te houden tijdens de ontspanning.

Een natuurlijk moment voor jezelf

In de zomermaanden geef ik les in de natuur. Je kunt je voor deze lessen aanmelden en als er dan les is ontvang je een whatsapp of een mail.

Prijs per les: 9,00 euro inclusief een kopje thee of koffie aan het einde van elke les.

Kleed je goed op het weertype en trek wandelschoenen aan, we maken een wandeling van ongeveer 2,5 km en daarin zijn de yogahoudingen , wandelmeditatie en taiji chi verwerkt.  

 aquarel

Andere mogelijkheden die ik graag voor u verzorg zijn: 

  • Workshop yoga voor kinderen
  • Yogafeest of yogakinderfeest
  •  Privé yogalessen
  •  Yoga in de natuur in combinatie met wandelen
  •  Overige yoga -en/of meditatie workshops
  •  Yogales voor een goed doel

A photographer gets people to pose for him.  A yoga instructor gets people to pose for themselves.  ~Terri Guillemets

eva 

Eva


De tarieven:

De wekelijkse yogalessen: 10 lessen voor 110 euro

Losse wekelijkse yogalessen: 13,00 euro per les

Yogles buiten: 9,00 euro inclusief koffie/thee

Privé yogalessen: 60,00 euro per les per persoon

Proefles: 10,00 euro

Nieuw KADO - idee
Yogales kado geven, koop een bon voor een gratis yogales bij de docent en doe die aan iemand kado.
De bon kost 12,00 euro en is een jaar geldig.  

The closer you come to your core, the greater is your joy.
Torkom Saraydarin

Yogadoen.nl • Arlette Wierenga-van den Broek • Website by BlinX Support