Over Arlette

We are constantly invited to be who we are.
Henry David Thoreau

Uit mijn kindertijd kan ik mij herinneren, dat mijn opa op zijn hoofd stond in de tuin. Hij vertelde ons vele wijze verhalen uit de soefie traditie en was een "volger" van Krisnamurti.

Toen ik geconfronteerd werd met een rugblessure door de val van een paard, besloot ik op yogales te gaan. Deze lessen werden voor mij een levenswijze.

Vele jaren later, toen ik als manager werkzaam was in de gezondheidszorg, bezocht ik een Paas seminar van de Dru yoga. Deze vorm van yoga sprak me erg aan. De zachte vloeiende bewegingen gecombineerd met affirmaties, de vrolijkheid van de warming up, de diepte van de EBR's en de kracht van de asana's maakten diepe indruk op mij.

Niet veel later besloot ik de Dru yoga docentenopleiding te gaan doen. Dit heeft mij meer gebracht dan ik ooit had kunnen dromen. Na de driejarige yogaopleiding, die ik deels in Wales en deels in Nederland heb gedaan, heb ik de kinderyoga- en de driejarige meditatie opleiding in Wales gedaan. 

arlette op strand

 

Graag maak ik spiritualiteit praktisch, inzichtelijk en toepasbaar in het dagelijkse leven en humor is hierbij een sleutelwoord. 

Regelmatig volg ik bijscholingen in Nederland, Wales en India. Enkele bijscholingen die ik heb gevolgd: twee daagse bijscholing gevolgd van Kees Zondervan in Kashmir yoga,  zorg voor de rug en yoga nidra, werken met de backmitra. Inmiddels heb ik de Yin yoga docentenopleiding module 1, 2 en in 2018 Yin 3.3 gevolgd. En in 2017 Yin yoga medicine international in Italie. Met veel plezier geef ik nu ook yin yogalessen. Inmiddels heb ik succesvol de jaaropleiding 2018 voor docent in Taiji Chi Qigong afgerond. In april 2019 bezocht ik een drie daagse progressive worskhop van Dr. Joe Dispenza in Edinburgh

In Londen een opleiding gedaan tot Passietest facilitator. Ik ben getraind door Janet Bray Attwood, een van de auteurs van het boek "De Passietest". Hiermee kan ik mensen begeleiden in workshops om het beste uit zichzelf en het leven te halen.

Als facilitator SoulCollage® geef ik regelmatig workshops. Het is een simpele en leuke manier om contact te maken met je intuïtie. Voor SoulCollage® heb je geen artistiek talent nodig. Je zoekt afbeeldingen uit waar je je toe aangetrokken voelt. Deze afbeeldingen kun je knippen, scheuren en/of snijden en plak je vervolgens op een blanco kaart. SoulCollage® laat je in verbinding  komen met je intuïtie en inzicht  krijgen in jezelf. Ook geeft het toegang tot je innerlijke wijsheid. Het kan je helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen in je leven.

Blijven leren op het gebied van energie en beweging is een van mijn grote passies. Tevens ben ik verbonden aan de Dru Yogaopleiding Nederland als support teacher en geef ik les op de meditatieopleiding voor docenten. 

Daarnaast heb ik veel interesses op het gebied van spiritualiteit. Ik zoek naar verbindingen in het dagelijks leven, door middel van wandelen, lezen, (yantra) schilderen, vedisch koken en natuurlijk yoga beoefenen en mediteren. Het is mijn passie om elke dag iets nieuws te leren op het gebied van spiritualiteit. Zo is het dagelijks leven een groot spiritueel avontuur en oefening. Yoga is een levenswijze geworden: "door yoga en meditatie ben ik bewuster gaan leven. Yoga, meditatie en de natuur hebben in mijn leven een krachtig helend effect en ik ben blij het te kunnen delen met anderen".

Een dag zonder creativiteit is voor mij ondenkbaar, leuk als je de door mij beschilderde oester schelpen witl volgen via https://www.instagram.com/maudsea/ 

 

Yogadoen.nl • Arlette Wierenga-van den Broek • Website by BlinX Support