Over Arlette

We are constantly invited to be who we are.
Henry David Thoreau

Uit mijn kindertijd kan ik mij herinneren, dat mijn opa op zijn hoofd stond in de tuin. Hij vertelde ons vele wijze verhalen uit de soefie traditie en was een bewonderaar van Krisnamurti.

Toen ik geconfronteerd werd met een rugblessure door de val van een paard, besloot ik op yogales te gaan. Deze lessen werden voor mij een levenswijze.

Vele jaren later, toen ik als manager werkzaam was in de gezondheidszorg, bezocht ik een Paasseminar van de Dru yoga. Deze vorm van yoga sprak me erg aan. De zachte vloeiende bewegingen gecombineerd met affirmaties, de vrolijkheid van de warming up, de diepte van de EBR's en de kracht van de asana's maakten diepe indruk op mij.

Niet veel later besloot ik de yoga docentenopleiding te gaan doen. Dit heeft mij meer gebracht dan ik ooit had kunnen dromen. Na de driejarige yogaopleiding, die ik deels in Wales en deels in Nederland heb gedaan, heb ik de kinderyoga en de driejarige meditatieopleiding in Wales gedaan. In 2002 heb ik mijn yogadiploma behaald, in 2006 heb ik een kinderyogaopleiding gedaan en in 2007 de opleiding tot meditatietrainer afgerond.

arlette op strand

Inmiddels ben ik mijn passie gaan volgen. Het is mijn passie om mensen te begeleiden in het ervaren van het authentieke zelf. Het authentieke zelf betekent voor mij het innerlijke stiltepunt, van waaruit alles geobserveerd wordt. Het vraagt van je, om vanuit innerlijke rust en helderheid van geest te zien wat goed is en te doen wat nodig is. 

Graag maak ik spiritualiteit praktisch, inzichtelijk en toepasbaar in het dagelijkse leven en humor is hierbij een sleutelwoord. 

Regelmatig volg ik bijscholingen in Nederland, Wales en India. In juni 2013 heb ik een twee daagse bijscholing gevolgd van Kees Zondervan in Kashmir yoga en volg ik zelf graag yogalessen in binnen- en buitenland, om de verschillende soorten van yoga te ervaren, zoals: anusara, vinyasa, astanga, yoga nidra, kundalini, pilates, yogadans en hatha yoga. I

In oktober 2014 Dru-yoga bijscholing: zorg voor de rug. In september 2015 bijscholing Yoga nidra en in 2016 heb ik de docentenopleiding module 1 en 2  Yin yoga gedaan en in 2017 Yin yoga medicine international in Italie.

Daarnaast heb ik veel interesses op het gebied van spiritualiteit. Ik zoek naar verbindingen in het dagelijks leven, door middel van wandelen, lezen, (yantra) schilderen, vedisch koken en natuurlijk yoga beoefenen en mediteren. Het is mijn passie om elke dag iets nieuws te leren op het gebied van spiritualiteit. Zo is het dagelijks leven een groot spiritueel avontuur en oefening. Yoga is een levenswijze geworden: "door yoga en meditatie ben ik bewuster gaan leven. Yoga, meditatie en de natuur hebben in mijn leven een krachtig helend effect en ik ben blij het te kunnen delen met anderen".

Nadat ik jarenlang werkzaam ben geweest in het management van de gezondheidszorg in een grote non-profit organisatie, ben ik nu dru yoga docent voor volwassenen en kinderen, meditatietrainer, passietestfacilitator, spreker en natuurcoach.

Tevens werk ik part time als auditor bij de NPA en werk ik als doktersassistente op invalbasis bij een huisartsenpraktijk en heb ik in 2009 een opleiding tot natuurcoach gevolgd. Mijn ervaring is dat je door de natuur dichter bij je ‘eigen natuur’ komt. Dagelijks breng ik tijd door in de natuur en ervaar hiervan de helende en transformerende werking. 

In februari 2010 heb ik in Londen een opleiding gedaan tot passietest trainer. Ik ben getraind door Janet Bray Attwood, een van de auteurs van het boek "De Passietest".

Graag spreek ik het zelfhelende vermogen van het lichaam aan door middel van yoga en meditatie. Ook heb ik enkele cursussen gevolgd op het gebied van healing.

In februari 2011 heb ik de cursus MIR methode 1  gedaan. De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. De MIR-Methode is een zelfhelingsmethode en is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen. In december 2012 deed ik een cursus Pranic Healing. 

In oktober 2015 heb ik de een cursus SoulCollage facilitator afgerond. 

SoulCollage® is een simpele en leuke manier om contact te maken met je intuïtie. Voor SoulCollage® heb je geen artistiek talent nodig.
Je zoekt afbeeldingen uit waar je je toe aangetrokken voelt. Deze afbeeldingen kun je knippen, scheuren en/of snijden en plak je vervolgens op een blanco kaart.

SoulCollage® laat je in verbinding  komen met je intuïtie en inzicht  krijgen in jezelf. Ook geeft het toegang tot je innerlijke wijsheid. Het kan je helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen in je leven.

Je kunt meerdere kaarten maken waardoor er een verzameling ontstaat. Deze verzameling van kaarten kan (positieve) veranderingen aanbrengen in je leven.

 

 

 

Yogadoen.nl • Arlette Wierenga-van den Broek • Website by BlinX Support